Făgăraș și împrejurimi

Municipiul Făgăraș este al doilea oraș ca mărime al județului Brașov dupa municipiul reședinșă de județ.

Orașul s-a dezvoltat în jurul unei cetăți fortificate începand cu secolul al XIV-lea, extinzându-se pe axa de circulație Sibiu-Brașov ca veche așezare românească aparținand voivozilor munteni până în 1452.

Principalul monument istoric al orașului este, așadar, cetatea, a cărei construcție a început la sfârştul secolului al XIV-lea, în locul unei fortificatii din lemn și pământ. Cea mai importantă modificare survenită de-a lungul secolelor constă în transformarea cetății în castel fortificat în secolul al XVI-lea, devenind unul dintre cele mai puternice din Transilvania..
În secolul XVII castelul devine reședință princiară, fiind locuit într-o vreme chiar de marele domnitor Mihai Viteazul.
În cetatea Făgăraș a locuit o vreme Doamna Stanca, soția lui Mihai Viteazul,iar în 1657 ia fiinșă aici prima școală românească.

În zilele noastre cetatea adăpostește muzeul Vasile Literat, muzeul Tării Făgărașului cu exponate de excepție despre vremurile trecute din Făgăraș, Țara Făgărașului.

De asemenea Făgăraș există numeroase biserici construite în evul mediu ce pot constitui obiective turistice.
Cel mai important obiectiv turistic al zonei este Mănăstirea Brancoveanu din secolul al XVII-lea, ctitorie a domnitorului Constantin Brâncoveanu. Mănăstirea adăpostește peste 40 călugari și este cel mai mare centru ecumenic din sud-estul Europei.


Mai puteti vizita:
- Bisericile sasesti fortificate de la Viscri,Rodbav, Cincsor, Cincu;
- Manastirile: Dejani, Bucium, Breaza, Berivoi;
- Minunatul peisaj din zona Fagaras;
- Poiana Narciselor de la Vad, etc.

Copyright © 2016 Pensiunea Vanessa Făgăraș. Toate drepturile rezervate. Site creat de Nettech Design